Sunday, June 8, 2008

ALBANI MENGKAFIRKAN UMAT ISLAM DI PALESTIN


Di sediakan oleh ;
Abu Lehyah al-Kelantany
(0133005046)

بيان الحق وكشف أهل الضلال

بسم لله الرحيم الرحمن الحمد لله رب العالمين ،المنـزه عن الشبيه والمثيل والزوجة والولد والإخوان، الموجود بلا جهة ولا مكان، المنـزه عن كل ما لا يليق به من الصفات والنعوت، والملك القهار ذي الجلال والجبروت، وأفضل الصلاة وأتم السلام على سيدنا محمد خير الأنام، وخاتم أنبياء الإسلام، وعلى ءاله الطاهرين، وصحبه الغر الميامين، ومن اتبع منهاجهم واقتفى أثرهم إلى يوم الدين.ـ"قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: "حتى متى ترعون عن ذكر الظالم اذكروه بما فيه حتى يحذره الناس


ALBANI MENGKAFIRKAN UMAT ISLAM DI PALESTINAL-ALBAANY PADA PENGAKHIRAN UMURNYA TINGGAL DI JORDAN. WALAUBAGAIMANAPUN BEGITU, BELIAU TIDAK TERUS LUPA UNTUK MELAKUKAN PORAK PERANDA DALAM MASYARAKAT MENYEBARKAN FITNAH DI ANTARA UMAT ISLAM DI PALESTIN. PERKARA INI AMAT DI KAGUMI OLEH YAHUDI DAN SUATU BERITA MENGGEMBIRAKAN MEREKA, MEREKA BOLEH BERTEPUK TANGAN MELIHAT SENARIO UMAT ISLAM YANG BERADA DI "HUJUNG TANDUK". ANTARA PUNCA PORAK PERANDA DAN PERPECAHAN ITU IALAH DISEBABKAN AL-ALBAANY MENFATWAKAN KEPADA PENDUDUK PALESTIN SUPAYA MENGOSONGKAN NEGARA MEREKA DAN TINGGALKAN SAHAJA NEGARA PALESTIN KEPADA ORANG-ORANG YAHUDI. DI SAMPING ITU BELIAU MEWAJIBKAN UMAT ISLAM DI PALESTIN BERHIJRAH KE NEGARA LAIN DAN LUPAKAN NEGARA PALESTIN. DAN BELIAU MENGATAKAN PARA SYUHADA’ INTIFADHAH SEBENARNYA MEMBUNUH DIRI MEREKA,DAN ORANG YANG BERJUANG BERSAMA MEREKA ADALAH ANTARA YANG AKAN MENDAPAT KERUGIAN KELAK. LALU BELIAU MENGATAKAN :


قال : كل من بقي في فلسطين فهو كافر


“ BARANGSIAPA KEKAL TINGGAL DI PALESTIN MAKA HUKUMNYA ADALAH KAFIR”..


SUBHANALLAH APAKAH YANG AL-ALBAANY MAHUKAN NI? APAKAH HELAH DISEBALIK INI WAHAI WAHHABI? APAKAH MUSLIHAT JAHAT WAHHABI SEHINGGA MENGKAFIRKAN UMAT ISLAM DAN MENYURUH SERTA MENWAJIBKAN KEPADA UMAT ISLAM DI PALESTIAN SUPAYA KELUAR TERUS DARI BUMI PALESTIN?HMMM..


NAK BAGI KAT YAHUDI NEGARA PALESTIN?!!!
NAK BAGI KAT YAHUDI NEGARA PALESTIN?!!!
NAK BAGI KAT YAHUDI NEGARA PALESTIN?!!!
“………………..”???


ADALAH KAMU SEMUA REDHO BUMI PALESTIN DIRAMPAS OLEH YAHUDI LAKNATULLAH? ADAKAH ALBAANY DAN WAHHABI GEMBIRA DAN BANGGA RAKYAT PALESTIN MENJADI PELARIAN DI NEGARA INI DAN NEGARA ITU TANPA ADA NEGARA DAN TANAHAIR??


SOALAN PENULIS LAGI : ADAKAH INI FATWA SALAF YANG WAHHABI SANGKA-SANGKAKAN ATAU FATWA AL-WAHHABIYAH YANG MENUNJUK KEBUSUKAN HATI AL-ALBAANY KEPADA RAKYAT PALESTIN??HAH??..NI SALOH BUKAN SALAF..BUSUK SUNGGUH BUNYINYA SEORANG YANG PADA PANDANGAN MATA WAHHABI SEBAGAI PAKAR HADITH RUPA-RUPANYA PENYOKONG KUAT PERAMPAS YAHUDI KE ATAS TANAH AMBIYA', TEMPAT PERJUANGAN NABI IBRAHIM,NABI ISMAIL,NABI ISHAK DAN SEBAGAINYA !


SAUDARA YANG BUDIMAN, MUJASSIMAH WAHHABI BEGINILAH JADAHNYA KALAU DAPAT PELUANG BERCAKAP..FATWA SESAT TIDAK LEKANG KELUAR DI BIBIR MEREKA, CUMA DISALUT SEDIKIT DENGAN NASH QURANIYAH DAN SUNNIYYAH SUPAYA ORANG AWAM NAMPAK ELOK DAN BAIK SIKIT.


HUHU..HAIIK..WAHABI KATA PENULIS FITNAH LAGI??..


CUBA SAMA-SAMA SELIDIK :

INI ADALAH NASH KATA-KATA AL-ALBAANY DENGAN TAJUK ( SETIAP YANG ADA DI PALESTIN ADALAH KAFIR), , DITERBITKAN OLEH AKHBAR AL-LUBNANIYYAH ,AL- URDUNIYYAH, DAN AL-KHALIJIAH. ANTARANYA AKHBAR( اللواء ) BERTARIKH 7/7/1993 M/S 26, BEGITU JUGA TERDAPAT DI DALAM KITAB (( FATAWA AL-ALBAANY)) YANG DI HIMPUNKAN OLEH AKASHAH ABDUL MANAN CETAKAN MAKTABAH AT-TURATH M/S 18. BEGITU JUGA ADA PADA KAMI RAKAMAN YANG DIREKOD DENGAN SUARA AL-ALBAANY SENDIRI DI RUMAHNYA PADA TARIKH 22/4/1993. BOLEH JUGA MERUJUK KEPADA AKHBAR JORDAN YANG DI TERBIT PADA 1/9/1993, MENGATAKAN :


لماذا قال الألباني : كل من بقي في فلسطين هو كافر؟؟! إن قضية فتوي المدعو محمد ناصر الدين الألباني التي قال فيها : إن على فلسطينيين أن يغادروا بلادهم ويخرجوا إلى بلاد أخرى وأن من بقي في فلسطين منهم فهو كافر


“ KENAPA AL-ALBAANY MENGATAKAN SETIAP UMAT ISLAM YANG TINGGAL DI PALESTIN KAFIR??! SESUNGGUHNYA PERMASALAHAN FATWA MAD’U MOHAMAD NASARUDDIN AL-ALBAANY YANG TERTERA PADANYA (AKHBAR) : “ SESUNGGUHNYA WAJIB KE ATAS RAKYAT PALESTIN BERSEGERA KELUAR DARIPADA NEGARA MEREKA DAN KELUAR TERUS KE NEGARA LAIN DAN SESUNGGUHNYA SETIAP (UMAT ISLAM) YANG TINGGAL DI PALESTIN DI KALANGAN MEREKA , MAKA HUKUMNYA ADALAH KAFIR”.


RESPON UMAT ISLAM TERHADAP FATWA SESAT AL-ALBAANY


INI ADALAH FATWA PELIK DAN MENGEJUTKAN UMAT ISLAM. ALHAMDULILAH..NAMPAKNYA HARI INI TIDAK LEKANG RUDUD ( PENOLAKAN ) DARI PELBAGAI PIHAK TENTANG FATWA SESAT INI. IMPLIKASI FATWA SESAT INI BUKAN SAHAJA TERASA DI NEGARA JORDAN SAHAJA BAHKAN TERSEBAR DI SELURUH ALAM. FATWA SESAT YANG DICETAK INI TIDAK AKAN DILUPAKAN BEGITU SAHAJA TANPA RESPON DAN TINDAK BALAS UMAT ISLAM. BAHKAN HARI INI TERSEBAR BERPULUH-PULUH INDIVIDU DI JORDAN DI KALANGAN ALIM ULAMAK DAN AHLI PEMIKIRAN MEMBANTAH DAN MENENTANG MUTAMAHDITS AL-AL-ALBAANY.


DI ANTARA YANG BANGKIT MEMBUAT RUDUD (MEMBANTAH KERAS) SEBAGAI RESPON KEPADA FATWA SESAT ITU IALAH DR. SOLEH ALKHALIDY DAN MENASIHATKAN PENGIKUT-PENGIKUT ALBAANY SUPAYA TIDAK MENGIKUTI LANGKAH ALBAANY KERANA BERCANGGAH DENGAN AL-QURAN DAN SUNNAH. BEGITU JUGA DR.’ALI AL-FAQIR SEORANG AHLI ANGGOTA MAJLIS AL-NUWWAB DI JORDAN MEMBERI KRITIKAN ISTIMEWA KEPADA FATWA ALBAANY :


إن هذه الفتوى صادرة عن شيطان ، وإن منطق هذا الشيخ يهودي صرف“ SESUNGGUHNYA FATWA INI KELUAR DARI SETAN, DAN MANTIQ SYIEKH INI IALAH MANTIQ YANG DILAKUKAN OLAH YAHUDI”.TERKEJUT DR AL-FAKIR BAGAIMANA BERANI AL-ALBAANY MEMINTA DAN MENYURUH RAKYAT PALESTIN MENINGGALKAN NEGARA MEREKA DENGAN BERHUJAH SEMATA-MATA YAHUDI INGIN MENJELAJAHI NEGARA ISLAM..


BEGITU JUGA RESPON DARIPADA PERTUBUHAN PENGAJARAN DI KULIYYAH SYARIA’AH DI UNIVERSITY JORDAN. LIHATLAH AKHBAR (( اللواء )) DI JORDAN, MUKA SURAT AKHIR YANG BERTARIKH 21/7/1993 DAN JUGA AKHBAR (( الدولة ))BERTARIKH 1/9/1993.ISU INI MENJADI PERDEBATAN HEBAT DE UNIVERSITI JORDAN. PERDEBATAN INI BERAKHIR DENGAN TERBONGKARNYA KEBATILAN FATWA TERSEBUT. INI KERANA PALESTIN ADALAH NEGARA ISLAM DAN HAK KEPUNYAAN UMAT ISLAM, KHUSUSNYA UMAT ISLAM PALESTIN.WAJIB KE ATAS SETIAP ORANG ISLAM MEMPERTAHANKANNYA DAN MEMPERJUANGKANNYA SAMPAI KE TITISAN TERAKHIR SEKIRANYA MARUAH DAN NEGARA MEREKA DICABULI.

CARILAH MAKLUMAT YANG PENULIS BAGI TAHU TADI..INSYAALAH..ANTUM AKAN DAPATI IANYA HAKIKAT..


Soalan Penulis : KALAULAH NEGARA MALAYSIA DIJAJAH OLEH PENJAJAH, LALU AL-ALBAANY ATAU MANA-MANA WAHHABI MEMFATWAKAN WAJIB KITA TINGGALKAN TANAHAIR KITA DAN MEREMPAT DI NEGARA ORANG LAIN, ADAKAH SAUDARA MENERIMA FATWA SESAT INI??!!

JAWAPAN :.....??


BERSAMBUNG…


DISEDIAKAN OLEH:
ABU LEHYAH AL-KELANTANY
0133005046

No comments: