Sunday, June 22, 2008

FITNAH MAJALAH I DAN ABU SYUAIB BAKAL DI BONGKAR

OLEH KERANA BANYAK FITNAH TERHADAP SYEIKH ABDULLAH AL-HARARY KAMI PIHAK PONDOK YANG MENGETAHUI SEDIKIT SEBANYAK PASAL BELIAU DAN PERNAH MENGKAJI KITAB-KITAB SYEIKH ABDULLAH AL-HARARY AKAN MEMBERI SEDIKIT PENJELASAN, LANTAS AKAN MEMBONGKARKAN JENAYAH ILMIYAH YANG DI LAKUKAN OLEH KHAIRUL ANUAR (BEKAS PELAJAR UIAM YANG TELAH MEMALUKAN INSTITUSI TINGGI TERSEBUT) YANG KINI MEMAKAI GELARAN SEBAGAI ABU SYU'AIB AL-FATTAN.
KAMI MENDAPATI PENULISANNYA YANG TIDAK ILMIYAH TANPA KAJIAN RAPI SEPERTI KATA PEPATAH MELAYU "MELUDAH KE LANGGIT". LAGIPUN INI ADALAH BENAR-BENAR SUATU PENYELEWENGAN TERHADAP SYEIKH MUHADDITS TERSEBUT ANTARANYA KERANA RUJUKAN M/S YANG DIPAPARKAN ADALAH SUATU PEMBOHONGAN YANG AMAT NYATA. SERINGKALI MUKA SURAT ITU TIDAK ADA SEBAGAI MANA YANG DINYATAKAN, KADANG-KADANG BUKU SYEIKH TERSEBUT HANYALAH SETEBAL TIGA LEBIH MUKA SURAT TAPI DI SEBUT DI DALAM MUKA SURAT YANG KE LIMA RATUS LEBIH.YANG PALING MENIPU, APA YANG DI SEBUT OLEH KHAIRUL ANUAR ADALAH BERTENTANGAN DENGAN APA YANG DI PEGANG OLEH SYEIKH AL-MUHADDITS ITU...SUBHANALLAH..DAN KAMI MEYAKINI BELIAU HANYA MENTERJEMAH APA YANG DI TULIS OLEH ABDUL RAHMAN DIMASYQIAH, SEORANG BEKAS PELAJAR AL-AZHAR YANG DI BUANG SECARA RASMI KERANA TERLIBAT DENGAN KES LIWAT. KERANA HASAD DAN DENGKI TERHADAP SYEIKH AL-MUHADDITS ABDULLAH AL-HARARY BELIAU BERANI MENIPU UMAT ISLAM UNTUK MENUTUP AIB DAN KEMUNGKARAN YANG SELAMA INI DI SEMBUNYIKAN..TETAPI..QADDARALLAHU WAMA SYA-A WA WA'AL..
KAMI AMAT TERKEJUT APABILA DI KAJI PERKARA YANG DI SEBUT DI DALAM MAJALAH I,TERBUKTI IA ADALAH SUATU FITNAH BUKANNYA HAKIKAT. BAGAIMANA MUNGKIN MAJALAH I BOLEH BERSETONGKOL DALAM MENYAMPAIKAN FITNAH KEPADA MASYARAKAT ISLAM..? TIDAK HAIRANLAH DI ZAMAN MODEN INI, KERANA MENGEJAR KEDUNIAN MANUSIA SANGGUP MENGGADAIKAN MARUAH DAN AGAMA..SUBHANALLAH..
MUNGKIN INILAH SEBENAR AKHLAK WAHHABI..MENIPU...MEMBOHONG ADALAH RESIPI CERAMAH MEREKA..
PENULIS MENYERU KEPADA PEMBACA..BACA, KAJI SELIDIK, TIMBANG DENGAN NERACA AL-QURAN DAN SUNNAH, BARU PEGANG..JANGAN BACA TERUS PERCAYA.JANGAN HANYA MEMPELAJARI AGAMA DARI SEGEBAL MAJALAH YANG TIDAK BERMORAL, YANG KADANG-KADANG HANYA MENDATANGKAN POLEMIK YANG TIDAK BERHARGA..

1 comment:

Abu madani said...

saya tak tau pun pasal benda ni, bagus kerana anda perihatin tentang perkara ini, teruskan mempertahankan yang hak bersandarkan kepada kitabNya dan sunnah nabinya....HIDUP SUNNAH