Saturday, June 14, 2008

AL-ALBAANY VS IKHWAN MUSLIMIN


Di sediakan oleh ;
Abu Lehyah al-Kelantany
(0133005046)

بيان الحق وكشف أهل الضلال

بسم لله الرحيم الرحمن

الحمد لله رب العالمين ،المنـزه عن الشبيه والمثيل والزوجة والولد والإخوان، الموجود بلا جهة ولا مكان، المنـزه عن كل ما لا يليق به من الصفات والنعوت، والملك القهار ذي الجلال والجبروت، وأفضل الصلاة وأتم السلام على سيدنا محمد خير الأنام، وخاتم أنبياء الإسلام، وعلى ءاله الطاهرين، وصحبه الغر الميامين، ومن اتبع منهاجهم واقتفى أثرهم إلى يوم الدين.ـ"قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: "حتى متى ترعون عن ذكر الظالم اذكروه بما فيه حتى يحذره الناس

AL-ALBAANY DIBESARKAN DALAM HIZB IKHWAN KEMUDIAN MENGKAFIRKAN PEMIMPIN-PEMIMPINNYANYA


AL-ALBAANY YANG SELALU MEMBUAT PORAK-PERANDA DAN PERPECAHAN KEPADA GERAKAN ISLAM DAN MASYARAKAT DI MANA JUA BELIAU BERADA SAMA ADA DI JORDAN ATAUPUN TEMPAT-TEMPAT LAIN, RUPA-RUPANYA BELIAU DIBESARKAN DAN PERNAH MENYERTAI SATU GERAKAN HIZB YANG DINAMAKAN HIZB IKHWAN @ (( IKHWAN MUSLIMIN )). INI DIAKUI DAN DIRIWAYATKAN OLEH BELIAU SENDIRI TENTANG DIRI SEBENAR BELIAU DI DALAM MAJALAH (( المجتمع- الكويتية )) BILANGAN NO ( 512) YANG DI TERBITKAN PADA 4 JAMADIL AWAL 1401H BERSAMAAN 10/ 4/ 1981 , BERMUKA SURAT (28, 31), DI BAWAH TAJUK (( كنت من الإخوان المسلمين )). BELIAU BERKATA DALAM MAJALAH TERSEBUT :

“ PENDIRIAN KAMI JELAS DINISBAHKAN DENGAN KUMPULAN IKHWAN MUSLIMIN SEJAK MASA LALU LAGI, SEMENJAK IKHWAN MUSLIMIN MENDAPAT KEMERDEKAAN MEREKA DI SYIRIA, MEREKA MEMPUNYAI BANYAK PUSAT DI PELBAGAI TEMPAT DAN NEGARA. AKU DAHULU PERNAH BERSAMA-SAMA MEREKA, SAMA-SAMA BERMUSAFIR, SAMA-SAMA BEREHLAH DENGAN MEREKA SEOLAH-OLAH AKU ADALAH SALAH SEORANG DARIPADA MEREKA. ANTARA KESAN IMPLIKASI PENGLIBATAN AKU DAN KELEBIHAN ALLAH YANG ESA, BAHAWA BANYAK DARIPADA IKHWAN KITA, IKHWAN MUSLIMIN MEMPELAJARI DAKWAH SALAFIYAH DENGAN AMAT GEMBIRA SEKALI DAN SENANG HATI “.

SELEPAS BEBERAPA TEMPOH MASA BERLALU, BELIAU JADI BERCANGGAH DAN BERSELISIH FAHAM DENGAN MEREKA KERANA DISEBABKAN CINTAKAN HARTA, TERUTAMANYA DI ANTARA BELIAU DAN ANAK MURIDNYA ZAHIR SYAWISY YANG SENANTIASA MENCETAK KITAB-KITAB AL-ALBAANY DENGAN NAMA PUKTAKA ISLAM (( مكتبة الإسلامي )) . KERANA BERSANGATAN CINTAKAN HARTA DAN DUNIA DI ANTARA MEREKA BERDUA AKHIRNYA BERLAKU JUGA PERBALAHAN PERSELISIHAN FAHAM . MEREKA BERDUA BANYAK MENGHASILKAN TULISAN YANG DI AKHBAR-AKHBAR DI JORDAN SEMATA-MATA UNTUK MENCARI PUBLISITI MURAHAN DAN DISAMPING MENULIS FATWA-FATWA YANG MENYELEWENG DARI LANDASAN YANG ISLAM SEBENAR. SITUASI INI SAMALAH DENGAN MUFTARY ASRI DI TANAH AIR KITA YANG TANPA SEGAN SILU MENULIS DAN MENYEBARKAN FAHAMAN IBN TAYMIYAH DAN WAHABIYAH DI AKHBAR-AKHBAR TEMPATAN SECARA LANGSUNG ATAU TIDAK LANGSUNG.

PERNAH TERJADI PERSELISIHAN AL-ALBAANY DENGAN BEBERAPA PEMIMPIN IKHWAN AL-MUSLIMIN. INI ADALAH EKORAN DARIPADA FATWA AL-ALBAANY YANG MENGHARAMKAN SESEORANG ITU MASUK KE DALAM DEWAN PARLIMEN AN-NIABY WALAUPUN MASUK DENGAN HUJAH UNTUK MEMBANTU DAN MENOLONG AGAMA ISLAM. AL-ALBAANY MENGKAFIRKAN SAYYID QUTUB DAN SEKUMPULAN JEMAAH YANG TERDIRI DARIPADA PENULIS-PENULIS IKHWAN MUSLIMIN. AL-ALBAANY JUGA MENGHARAMKAN MENYERTAI الإنتخابات النيابية ( ELECTION). BELAKULAH PORAK PERANDA YANG AKHIRNYA MENYEBABKAN BERLAKU PEMBERONTAKAN KEPADANYA DAN RAMAI YANG MENHENTAM SERTA MENYERANG BELIAU. ADAPUN ANAK MURIDNYA ZAHIR SYAWISH KEMUDIANNYA MENGHENTAMNYA DAN MENCELA-CELA BELIAU ( الشتائم ) DAN DENGAN SENGAJA MENTERBITKAN KITAB ATAS NAMANYA SENDIRI (( فضل الكلام على كثير ممن لبس الثياب )). BELIAU MENGARANG KITAB TERSEBUT ADALAH UNTUK DIHADIAHKAN KEPADA BEKAS SYEIKHNYA AL-ALBAANY DAN BERKATA KEPADA AL-ALBAANY DALAM MUQADDIMAH KITABNYANYA DENGAN BEBERAPA CELAAN :

أخص الذي ءاتاه الله العلم فانسلخ منه وإلى من خالف كل ظنون حتى كدنا نتوهم الحديث الموضوع صحيحا
“ AKU KHUSUSKAN (KITAB INI) UNTUK ORANG YANG DIBERIKAN OLEH ALLAH ILMU KEMUDIAN TERTANGGAL DARIPADANYA DAN KEPADA ORANG YANG BERCANGGAH SEGALA SANGKAAN SEHINGGA HAMPIR KAMI WAHAMKAN (SANGKAKAN) HADITS YAMG MAUDHU’ SEBAGAI HADITS SOHIH. INI ADALAH PENGIKTIRAFAN DARI ANAK MURID KESAYANGAN AL-ALBAANY SENDIRI BAHAWA AL-ALBAANY TELAH BANYAK MENYELEWENGJAN HADITS NABI.
DAN BANYAK LAGI..

MAKA APA YANG IKHWAN MUSLIMIN AKAN KATAKAN KEPADA ALBAANY ??

A – مجسم MUJASSIM MUSHABBIH
B- ناصر البدعة -PENDOKONG BID’AAH
C- متمحدث MUTAMAHDITS
D- دجال DAJJAL
E- SEMUANYA BETUL

SILA HANTAR JAWAPAN ANDA……

DI SEDIAKAN OLEH :
ABU LEHYAH AL-KELANTANY
0133005046

No comments: