Thursday, May 8, 2008

ARIFF NAZRI MUSYABBIHAH ZAMAN MODEN
( bersama anak-anak didik)


Disediakan oleh :


Abu Lehyah Al-Kelantany


(0133005046)

بسم الله الرحمن الرحيم
الحمدلله رب العالمين, مكون الأكوان, مدبر الأزمان, الموجود أزلا وأبدا بلاكيف ولاجهة ولامكان , والصلاة والسلام على محمد سيد الأنبياء والمرسلين, وعلى ءاله الطاهرين وصحابته الطيبين, اما بعدAlhamdulilillahirabbil A’lamin, setinggi pujian kepada Allah yang bersifat dengan sifat-sifat kamalaat (kesempurnaan) dan maha suci Allah dari sifat-sifat kekurangan. Selawat dan salam ke atas junjungan musthafa Muhammad sollallahu A’laihi Wasallam sebagai rahmat untuk jirim dan a’radh (sekelian alam). Para sahabat-sahabat rasulullah, para taabi’in, tabi’-tabi’in dan ulama’-ulama’ ahlus sunnah waljama’ah yang tidak lekang memperjuangkan kesucian agama Islam sehingga ke hari akhirat.Dewasa ini, Masyarakat sedang mencari-cari silibus Ahlus Sunnah Wal Jama’ah (ASWJ) dan Islam yang sebenar, telah timbul pelbagai platform yang menyediakan sajian silibus mengikut acuan dan fahaman mereka sendiri tanpa berteraskan Al-Quran dan As-Sunnah dan sumber-sumber yang telah disepakati oleh ulama’ (seperti Ijma’ dan Qias). Perkara ini menyebabkan berlakunya keresahan dan kecelaruan dalam masyarakat dalam mencari hakikat sebenar Ahlus Sunnah Wal Jama’ah. Kecelaruan dan keserabutan ini ditambah lagi dengan timbulnya golongan yang berperanan sebagai "musuh dalam selimut" atau "api dalam "sekam". Mereka ini cuba menjadi virus trojan dalam nas-nas Al-quran dan Hadis Nabi. Ditambah pula dengan penampilan yang dibuat-buat supaya masyarakat awam menganggap merekalah pendokong As-Sunnah. Pada hakikatnya mereka inilah golongan musyabbihah dan mujassimah.
Ketahuilah bahawa golongan mujassimah dan musyabbihah ini sebagaimana ditegaskan oleh Imam As-Syafie dalam kitab Al-Ashbah Wa Al-Naza’ir dalam bab murtad ms 441 karangan Imam As-Suyutiy (Cetakan Darul Kutub Al-Ilmiyyah) : Jangan mengkafirkan Ahlul-Kiblah, dikecualikan dalam masalah ini al-mujassim".Tetapi apa yang mengecewakan, fahaman dan fikrah sebegini dihidupkan dan diaktifkan balik oleh seorang bekas pelajar uia yang dibernama Ariff Nazri. Beliau sekarang ini bersangatan ghairah mencari pelajar-pelajar UIAM supaya mereka dijadikan sebagai kader untuk meneruskan ajaran dan fahaman tabdi’ dan takfir ini. Oleh itu beliau sering kali kelihatan berpeleseran di kawasan Taman Ilmu Dan Budi untuk mengumpul pelajar-pelajar dalam satu halaqah kecil yang tersembunyi di celah-celah masjid,mahallah-mahallah dan musolla. Di samping itu perjumpaan ini dirancang di beberapa tempat termasuk café-café mahallah untuk menyampaikan maklumat terkini mengenai pergerakan mereka dan perancangan short-term dan long-term bagi merialisasikan impian agama baru mereka serta mensasarkan uia sebagai university wahabi di Malaysia.Ketahuilah bahawa Ariff Nazri ini ditahzir olen pensyarah-pensyarah UIAM terutamanya pensyarah-pensyarah di kuliyyah IRKHS. Beliau juga disifatkan oleh mereka sebagai pemecahbelah dan pencetus kesamaran aqidah di kalangan pelajar uia. Subhanallah..KESESATAN ARIFF NAZRI YANG PERLU DIBONGKARKAN:Untuk kemaslahatan ummah dan menyahut firman Allah supaya melaksanakan amal ma’ruf nahi mungkar. Maka penulis merasakan kesesatan beliau WAJIB DIBONGKARKAN.Berikut adalah kesesatan-kesesatan beliau:  1. Membawa ajaran berkonsepkan Takfir Dan Tabdi’.

  2. Membawa ajaran wahabi yang difatwakan sesat oleh Ulama’-ulama’ Ahlus Sunnah Waljama’ah (ASWJ). Walaupun konon-kononnya beliau pernah menghentam golongan wahabi dengan menggelarkan dirinya sebagai salafi (tetapi ketahuilah ini adalah sebagai wasilah terkini wahabi supaya identitinya sebenar tidak dikenali).Kalau diperhatikan dan diperhalusi, bukanlah ulama’ salaf sebenar yang dipakainya sebaliknya Ibnu Taimiyyah dan Muhammad Abdul Wahab juga sebagai tunggak ajaran beliau.Ibn Taymiyah dan Mohammad Abdul Wahhab seolah-olah kata-kata mereka dijadikan nas bagi hujah-hujah golongan wahhabi ini. Jangan kata nabi sudah...!

  3. Menterjemah istawa kepada makna bersemayam duduk iaitu akidah yahudi.

  4. Pernah mengatakan bahawa tawassul yang kepada nabi sebagai mana ada dalam hadits itu membawa kepada kesyirikan.

  5. Beliau pernah mengatakan bahawa tidak berlaku sekali- kali tashbih sekiranya tiada ADAWAT AL-TASHBIH seperti apa yang berlaku dalam surah thaha ayat subhanallah..jahilnya.(cuba kaji Tasbih baligh..pasti tuan-tuan pembaca akan nampak betapa jahilnya Ariff Nazri ini).

  6. BERLAMBAK LAGI…


Insyaallah penulis akan datangkan penjelasan yang rapi tentang kesesatan beliau..insyaallah..ameen..OLEH ;


Abu Lehyah Al-Kelantany


(0133005046)